Ptice u Vašoj bašti ove Jeseni

Jesen donosi razne promene u vaš vrt, a s njom dolazi i celi niz posetioca, različitih divljih životinja, posebno raznih vrsta ptica. Baštenske ptice ptice imaju koristi od hranjenja tokom cele godine, ali hladniji meseci su za njih ranjivo vreme, pa je to savršena prilika za dohranu.

U Vašoj Bašti

Raznolikost vrsta koje ćete videti tokom jesenjiih i zimskih meseci zavisi će o veličini vašeg vrta, koliko je pogodan za ptice i koliko ste blizu seoskom parku ili šumi. Mnoge ptice imaju posebne prehrambene preferencije, tako da odabir različitih vrsta često može diktirati koje vrste možete posmatrati u svom vrtu. Kao i uvek, opšte pravilo je da se hrane često i raznoliko kako bi se povećala raznolikost ptica u vašem vrtu.

Saveti za hranilice

Kako bi privukli razne vrste ptica da posete vrt, takođe je važno osigurati različite načine na koje ptice mogu doći do hrane i skloništa. Na primer, veće vrtne ptice teško će sleteti i hraniti se iz visećih hranilica i možda će se više voleti hraniti na tlu.Obezbedite što više vrsta hranilica za ptice uključujući kombinaciju visećih hranilica, podnih hranilica i zidnih stanica koje odgovaraju pticama svih veličina i vrsta.

Pružanje korisnih skloništa posetiocima u vašem vrtu može pomoći da prežive čak i najhladnije noći. Dok ptice imaju mnogo načina da se ugreju tokom jesenjih i zimskih meseci, pad temperatura i ledena kiša ili sneg mogu biti kobni ako nemaju minimalnu zaštitu.

Ostavite odgovor