Hotel za Insekte – Sklonište ili Dekor ?


Ako ste baštovan iz hobija, ili ljubitelj prirode , velika je verovatnoća da ste već upoznati s konceptom hotela za insekte (poznatih i kao kućice za insekte).

Nudeći utočište korisnim insektima, posebno oprašivačima, hoteli za insekte smatraju se urbanim rešenjem za smanjenje broja korisnih insekata u ljudskom okruženju usled gubitka staništa, zagađenja i zloupotrebe pesticida. Insekti pružaju brojne koristi ekosistemu oprašivanjem, hranjivim ciklusom, a takođe i kao izvor hrane za ptice

Evo ispravnog pristupa postavljanja hotela za insekata:

Kućica za Insekte se postavlja na visini 1,5 do 2 metra udaljenoj od tla i to na mestu koje je zaštićeno od vetra i vremenskih nepogoda. Ulaz okrenuti prema jugoistoku, i to bez vegetacije koja bi zaklanjala ulaz u tunele.

Saveti kako da Vaša bašta postane utočište za insekte:

Stvorite održivu prirodu: Da biste podstakli insekte, posebno oprašivače, uzgajajte korisne biljke koje daju nektar i polen.
Ograničite ili ne upotrebljavajte pesticide: Korištenje pesticida (poput insekticida, fungicida i herbicida) biće kontraefikasno jer ne samo da odbija ili ubija korisne insekte koji već žive u vašoj bašti, već narušava i prirodnu ravnotežu lokalnog ekosistema.

Drveni HOTEL KUĆICA ZA INSEKTE je jedinstven dekorativni  predmet namenjen vašoj bašti ili terasi. Napravljen je od izdržljivog drveta i pruža obilje prostora za insekte koji imaju ogroman značaj kako za prirodu tako i za čoveka.

HOTELI ZA INSEKTE

DOSTUPNI ODMAH U NAŠEM DUĆANU

2 thoughts on “Hotel za Insekte – Sklonište ili Dekor ?

Ostavite odgovor